Empowerment in ICT Skills Making Use of Technology” Maltā

Paldies Valmieras 2.vidusskolas administrācijai par iespēju 2022.gada 3.-10.aprīlī apmeklēt Erasmus+ apmācības “Empowerment in ICT Skills Making Use of Technology” Maltā, ETI.
Apmācībās vislabākais bija atkal būt skolniekam!  Projektā apguvu skolotāja mācību procesam noderīgas aplikācijas – Thinglink interaktīvu materiālu veidošanai,EdPuzzle un Loom video apmācību sagatavošanai kā arī atcerēties jau zināmo – blogošanu ar Blogger, mājaslapu veidošanu ar Wix un arī karikatūru un avataru veidošanu, kas mācību procesu padara daudz vieglāku un patīkamāku. Kursi bija intensīvi ar lielu praktisko darbu apjomu un noteikti tos iesaku cilvēkiem, kas vēlas produktīvi izmantot savu laiku. Apmācību laikā apgūto aplikāciju rezultātus ieguldīju tīmekļa vietnes projektā, kas intuitīvi māca latviešu valodu ukraiņiem – LAPA TE, jāatzīst gan, ka šis ir tikai dienas projekts un ukraiņu valodas teksti ir tulkoti ar Google Translate 🙂
Bez profesionālās pilnveides liela vērtība ir arī jauniegūtie draugi un zināšanas par izglītības sistēmām citur Eiropā. Es šajā laikā ieguvu labus draugus no Francijas un Vācijas ar kuriem netikai labi pavadīju no apmācībām brīvo laiku, bet arī apspriedām iespējas profesionāli strādāt kopā un nākotnē realizēt kādu projektu eTwinning ietvaros.

 

Andra Zelčāne
Attēli no personīgā arhīva

Valmieras 2. vidusskolas Erasmus+ KA1 projektu  „Jaunai skolai-jaunu skolotāju: jo viss sākas ar mums!”, finansējuma līgums Nr. 2019-1-LV01-KA101-060295), līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma un administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Plašāku informāciju par Erasmus+ programmu var saņemt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā: http://www.viaa.gov.lv.

Citi raksti

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux